https://baricada.org/2019/06/04/assange-torture/ – „Експерт на ООН: Асанж е подлаган на психологически изтезания“

„За 20 години работа с жертви на войни, насилие и политическо преследване, никога не съм виждал група демократични държави да се съюзяват с цел да изолират, демонизират и тормозят една-единствена личност и да го правят толкова дълго и с такова незачитане на човешкото достойнство и върховенството на закона“.

https://baricada.org/2019/10/23/asange-in-court/ – „Асанж в съда“

Потресаващ разказ на очевидец – историка, активист за човешки права и бивш британски посланик Крейг Мъри. Спазва ли се правото на справедлив съдебен процес? Дори по време на процедурните заседания изглежда отговорът е „не“.

https://p.dw.com/p/3TQvZ – „Когато разкриването на престъпление се третира като престъпление, значи ни управляват престъпници“

„В САЩ го заплашват 175 г. затвор, защото показа грозното лице на американските задгранични военни операции. Затова е съмнително дали основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж изобщо някога ще бъде отново свободен човек“, пише Матиас фон Хайн.

https://baricada.org/2020/02/24/asange-wikileaks/ – „Асанж направи това, към което трябва да се стремят всички журналисти“

Защо твърденията, че разкритията на „Уикилийкс“ са застрашили живота на хора, са необосновани и коя е истинската причина за жестокото наказание.

https://wp.me/p6WhxT-gy – „Животните, войната и Уикилийкс“

Безпрецедентното преследване на Джулиан Асандж, при това от западни държави, е заплаха не само за свободата на медиите, но и за много каузи, чийто успех зависи от достъпа до пазена в тайна информация – от борбата срещу корупцията до тази срещу безразборното изхвърляне на токсични отпадъци. Тук на фокус е движението за права на животните. (Бел.: добавено от авторката на блога).

You could leave a comment if you were logged in.
  • Last modified: 2020/06/17 17:43