we-r-mill-celebs.jpeg

https://wearemillions.org/ - снимки в знак на глобална солидарност (фондация „Кураж“)

Примерен текст:

Уважаеми дами и господа,

Приканвам Ви да се присъедините с подписите си към писмото на Вашия колега Стелиос Кулоглу, в което евродепутати от цяла Европа призовават британското правосъдие да освободи Джулиан Асандж от строго охранявания затвор „Белмарш“ по хуманитарни съображения.

Като основател на „Уикилийкс“ Асандж има общочовешки принос и самият му арест и опит да бъде екстрадиран в САЩ за издателска дейност са недопустими и в разрез с решението на Работната група по произволното задържане на ООН и с призивите на Съвета на Европа и на Специалния докладчик за изтезанията.

Особено належащо в момента е той да бъде пуснат поне под гаранция, за да може да се подготви за делото през септември и животът му да бъде в безопасност. Заради мерките за ограничаване разпространението на Covid-19 в затворите, Асандж прекарва вече месеци наред в изолация по 23 до 23,5 часа на ден, без свиждания и дори без срещи с адвокатите си. От една страна той е във високорисковата група заради хроничен белодробен проблем и слаба имунна система вследствие документираното от експертния екип на ООН психологическо изтезание. От друга страна самотата и изолацията не са решение, а само утежняват състоянието му.

Всичко това е непропорционално, крайно несправедливо и всъщност представлява заплаха за демокрацията и свободата на словото в Европа. Вярвам, че колкото повече гласове, от колкото повече държави подкрепят г-н Кулоглу, толкова по-голям шанс има за реакция от страна на британските власти, макар и формално Обединеното кралство вече да не е член на ЕС.

Текстът на писмото можете да прочетете тук: http://stelioskouloglou.gr/2020/05/02/kouloglous-pan-european-initiative-for-the-release-of-julian-assange/. За да добавите подписа си, моля изпратете имейл на: stelios.kouloglou@europarl.europa.eu.

С уважение,

Имейл адреси на българските евродепутати: asim.ademov@europarl.europa.eu, alexander.yordanov@europarl.europa.eu, atidzhe.alieva-veli@europarl.europa.eu, angel.dzhambazki@europarl.europa.eu, ivo.hristov@europarl.europa.eu, radan.kanev@europarl.europa.eu, andrey.kovatchev@europarl.europa.eu, ilhan.kyuchyuk@europarl.europa.eu, eva.maydell@europarl.europa.eu, iskra.mihaylova@europarl.europa.eu, andrey.novakov@europarl.europa.eu, tsvetelina.penkova@europarl.europa.eu, emil.radev@europarl.europa.eu, andrey.slabakov@europarl.europa.eu, sergei.stanishev@europarl.europa.eu, petar.vitanov@europarl.europa.eu, elena.yoncheva@europarl.europa.eu.

Връщане към главната страница

You could leave a comment if you were logged in.
  • други_начини_да_се_включите.txt
  • Last modified: 2020/12/12 17:40
  • by editor67